شیشه سکوریت و هر انچه نیاز است در مورد این شیشه بدانید
27
دسامبر
شیشه سکوریت در پروژه‌های بازسازی و نوسازی + راهنمای خرید

شیشه‌های سکوریت در بخش‌های زیادی از صنعت، بنای ساختمان‌ها، در زیباسازی سطح شهر و درصد بالایی از ظروف مورد استفاده در زندگی روزمره به کار می‌روند. در گذشته ساختن وسایل شیشه‌ای هزینه و انرژی بسیار زیادی را به خود اختصاص میداد و از آن طرف این ظروف قیمت بسیار زیادی داشتند.

اما به تدریج با اختراع دستگاه‌ها و ماشین آلات پیشرفته، صنعت شیشه‌گری شکل مدرن‌تر و متنوع تری به خود گرفت. اما بد نیست کمی درباره خود شیشه‌ها و ساختارشان بحث کنیم.

شیشه سکوریت به صورت خام، ماده‌ای شکننده است که برخلاف تصور دارای ساختار مولکولی منظمی نیست و می‌توان آن را به شکل‌های متنوعی درآورد. شیشه خام بی‌شکل است و قابلیت انعکاس نور را دارد. بنا بر کاربردی که برای شیشه‌ها در نظر گرفته اند، در ادامه آنها را شکل دهی و قالب گیری میکنند و به هر کدام ویژگی هایی می‌افزاید.

همانطور که اشاره شد، مهمترین ویژگی فیزیکی شیشه، شکننده بودن آن است که در ابتدا استفاده از آن را در ساختمان‌ها و ماشین آلات محدود می‌کرد. به عنوان مثال استفاده از شیشه‌ در فضاهای پر فشاری مثل هواپیما‌ها و زیر دریایی‌ها و نرده شیشه‌ای بعید به نظر می‌رسید. به همین دلیل نوعی از شیشه اختراع شد که در ساختار خود حباب‌ها و ناپیوستگی‌های کمتری داشت و می‌توانست مقاومت بیشتری در برابر ضربات، تغییر دمای ناگهانی و فشار داشته باشد. نام این گونه از شیشه ها شیشه سکوریت است.

ویژگی و مزیت شیشه های سکوریت
ویژگی و مزیت شیشه های سکوریت

ویژگی مهم شیشه سکوریت

  • در ضخامت یکسان با شیشه‌های دیگر پنج برابر دیرتر می‌شکند. پس شیشه سکوریت به معنی نشکن بودن نیست بلکه به معنی شکنندگی کمتر و ایمن‌تر است.
  • این محصول در صورت شکسته شدن قطعاتی با لبه مدور تولید می‌کند که خطر بسیار کمتری از انواع شیشه‌ها دارد چراکه قدرت برش ندارند. در انواع خاصی از این شیشه‌ها، پس از تحمل فشار زیاد پودر می‌شود در نتیجه خطر خاصی به دنبال ندارد. به صورت کلی در شیشه سکوریت ترک خوردن رخ نمی‌دهد.
  • ساخت آن در واقع نوعی فرآیند شیمیایی حرارتی است که می‌توان روی تمام انواع شیشه‌ها انجام داد و قدرت تحمل آنها را بالا برد. در واقع ما انواع شیشه سکوریت رفلکسی، رنگی، لاکی، شیشه پنجره و چاپ شده را داریم.
پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  انواع شیشه لاکوبل در دکوراسیون؛ نکات کلیدی و مهم در زیبایی

تاریخچه ساخت

در سال ۱۹۰۳ میلادی فردی به نام بندیکس که یک شیمی‌دان فرانسوی بود توانست با دست کاری شیشه‌های معمولی، شیشه‌ای را تولید کند که دیرتر ترک می‌خورد و هنگامی که می‌شکست توانایی برش نداشت. وی به تدریج این محصول خود را بهبود بخشید و توانست به نوعی دست پیدا کند که شباهت زیادی به شیشه سکوریت امروزی داشت.

وی توانست شیشه خود را برای استفاده در ساختمان‌ها، عینک‌های ایمنی و خودرو‌ها به فروش برساند. تاریخچه ساخت این محصول در ایران به سال‌های ۴۰ شمسی برمی‌گردد.

قبل از فرآیند تبدیل شیشه معمولی به شیشه سکوریت، لازم است تا جام‌های شیشه خام یا شیشه‌های معمولی به کارخانه‌های تولید این مدل شیشه منتقل شوند، در آنجا به اندازه‌های استاندارد برش داده شوند و در آخر با دستگاه‌های ویژه شست و شو داده شوند. دلیل شست و شو این است که شیشه‌ها از خرده شیشه پاک شوند تا هنگام فرایند ساخت، ضایعاتی نداشته باشند.

پیشینه ساخت شیشه های سکوریت
پیشینه ساخت شیشه های سکوریت

مراحل ساخت شیشه سکوریت

شیشه‌های سکوریت طی دو مرحله ساخته می‌شوند و برای استفاده و فروش در بازار آماده خواهند بود. در ادامه هر کدام از این روش‌ها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد:

  • مرحله حرارتی شیشه سکوریت

در این مرحله، شیشه خام و حتی جام شیشه را با غلتک‌های ویژه از جنس سرامیک نسوز درون کوره‌های برقی منتقل می‌کنند. این کوره‌ها شروع به گرم شدن می‌کنند تا دمای آن به تدریج به حدود ۷۰۰ درجه سانتی‌گراد برسد. برای این منظور دو نوع کوره یعنی کوره‌های کانوکشن و کوره‌های المنتال حرارتی داریم.

کوره‌های کانوکشن گران‌تر هستند و شیشه سکوریت با کیفیت‌تری درست می‌کنند. زمان حرارت دادن به شیشه‌ها به پارامترهایی مانند ضخامت شیشه، رنگ شیشه، بازیافتی بودن یا نبودن آن و … بستگی دارد. در اکثر کارخانه‌‌ها، به ازای هر یک میلی‌متر ضخامت، ۴۰ ثانیه حرارت داده می‌شود. در این مرحله، پس از حرارت مورد نیاز، شیشه سکوریت بسیار نرم و قابل انعطاف است. پس از آن شیشه‌های نرم را روی غلتک‌های استیل به قسمت خنک کننده دستگاه منتقل می‌کنند.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  شیشه بین کابینتی: ایده‌ها و راهکارهای جذاب برای آشپزخانه
مرحله سرد کردن شیشه برای مقاومت بیشتر
مرحله سرد کردن شیشه برای مقاومت بیشتر
  • مرحله سردسازی شیشه سکوریت

پس از نرم شدن شیشه، به سرعت به هر دو سمت آن باد خنک می‌وزند که بادی که سمت لایه بیرونی وزیده می‌شود دمای پایین‌تری دارد. با این کار لایه‌های بیرونی سریع‌تر از لایه های درونی سرد و محکم می‌شوند. این درواقع نوعی تنش به شیشه سکوریت می‌دهد که باعث استحکام آن خواهد شد.

فشار هوای خنکی که به آن وارد می‌شود مهمترین عامل در ایجاد استحکام این محصول است. لذا میزان این فشار باید با دستگاه‌های اندازه گیری به دقت بررسی شود. بد نیست بدانید هرچه ضخامت بیشتر باشد میزان فشار لازم کمتر است. از این نکته نتیجه می‌گیریم برای تولید شیشه سکوریت نازک نیازمند فشار هوای بیشتری هستیم و این علت عدم توانایی بسیاری از کارخانه‌ها در تولید با قطر کم است.

شیشه سکوریت، در مناطقی استفاده می‌شود که نیاز به استحکام بالا داشته باشیم. مثلا در ساختمان‌ها، در اتومبیل‌ها، درهای ورودی پاساژها و بیمارستان‌ها و بسیاری از مکان‌های دیگر از این نوع شیشه استفاده می‌شود. نکته‌ای که مهم است، عدم قابلیت برش و شکل دهی پس از فرایند سکوریت کردن است. به همین دلیل باید تمام این فرایند‌ها قبل از سکوریت کردن انجام شود.

ساخت و تولید شیشه های نشکن سکوریت
ساخت و تولید شیشه های نشکن سکوریت

قیمت و خرید شیشه سکوریت

شیشه سکوریت امنیت بسیار بالایی دارد ولی قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر شیشه دارد. جالب است بدانید که این نوع شیشه نسبت به نوع معمولی سنگین‌تر نیست و رنگ و ضخامت یکسانی هم دارد و تمام این تفاوت‎ها به شیوه ساخت آن برمی‌گردد. امروزه همچنان فرآیند ساخت در حال پیشرفت است تا بتوان میزان مقاومت، استحکام و امنیت این ماده را بالاتر برد و استفاده‌های بیشتری از آنها کرد. شما می‌توانید برای خرید و سفارش شیشه سکوریت مورد نظر خود با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید تا همکاران ما در بخش فروش شرکت پاراپت شما عزیزان را راهنمایی کنند.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  راهنمای خرید درب شیشه‌ای؛ نکات کلیدی و انتخاب بهترین مدل