پروفیل استیل

پروفیل استیل چیست؟

پروفیل استیل یکی از پر کاربردترین آهن آلات ساختمانی می باشد که در ابعاد معینی تولید می شوند و دارای یک شکل خاص و استاندارد می باشند. پروفیل استیل دارای کاربرد های زیادی می باشند. به طور مثال یکی از مهم ترین کاربرد آن ها، ایجاد اتصال بین دو قطعه می باشد. در واقع این محصول، فاصله بین قطعات را پر می کنند. این محصول در کارخانجات و با استفاده از کلاف های فولادی و با انجام یک سری فرایند های خاص صنعتی به دست می آید. پروفیل استیل با توجه به این که در آن استیل به کار رفته است، نسبت به سایر موارد مشابه از قیمت بالاتری برخوردار است.

ساخت ساختمان های مختلف و این که چگونه و با استفاده از چه چیز هایی ساخته شود، همواره یکی از مهم ترین چالش های بشر بوده است‌. در هر برهه از زمان، از روش ها و مواد مختلفی برای ساختن ساختمان های مختلف استفاده شده است. اما بعضی از مواد، از دیرباز تا کنون همواره در ساختمان ها استفاده می شوند. یکی از این مصالح، آهن است که از زمان پیدایش سنگ آهن، همواره یکی از پر کاربرد ترین متریال های ساختمانی بوده است. نحوه استفاده از آهن، همواره در طول تاریخ دچار تغییرات فراوانی بوده است و آلیاژ های مختلفی از آن ساخته شده و در ساخت ساختمان به کار گرفته شده است. یکی از موارد پر کاربرد در صنعت ساختمان که بر پایه آهن می باشد، پروفیل استیل می باشد. پروفیل از نظر لغوی به معنای ثابت بودن مقطع در طولی معین می باشد. در این مقاله قصد داریم پروفیل استیل را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید .

پروفیل استیل

انواع پروفیل استیل

پروفیل استیل بر اساس شکل ظاهری دارای انواع مختلفی می باشد در این جا آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم. پروفیل های استیل از لحاظ ظاهر به دو نوع باز و بسته تقسیم می شود. پروفیل استیل باز به شکل های z و u و در اندازه ها و ضخامت های مختلفی تولید می گردد. از انواع مختلف این نوع پروفیل، می توان به مواردی هم چون، تسمه، تیر آهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و … اشاره کرد‌. نوع دیگر پروفیل ها، یعنی پروفیل بسته، دسته ی خاصی از آهن آلات می باشد که در ابعاد مختلف تولید می شود. از نمونه های این نوع پروفیل می توان به مواردی هم چون لوله، قوطی، پروفیل های در و پنجره، پروفیل های یو پی وی سی و … اشاره نمود.

به علت مصرف بالای پروفیل بسته قوطی، زمانی که در بازار نام پروفیل به زبان می آید، اغلب منظور همان پروفیل بسته قوطی می باشد. قوطی ها در واقع یکی از پر کاربرد ترین انواع پروفیل استیل می باشند که اغلب به شکل مربع یا دایره می باشد و بنا به این موضوع، اگر این سطح دایره باشد، پروفیل یک لوله است .به طور کلی پروفیل های مختلف اعم از لوله، قوطی، میلگرد و همگی با توجه به شکلشان نام گذاری شده اند، اما باید در نظر داشت که همگی از آلیاژهای استیل تولید شده اند و فرایند تولید آن ها متفاوت از یک دیگر می باشد.

پروفیل استیل دکوراتیو

کاربردهای پروفیل استیل

در بالا به برخی از کاربردهای پروفیل استیل اشاره کردیم. به طور مثال گفتیم که برای پر کردن فاصله ی بین قطعات در صنعت ساختمان، از این محصول استفاده می شود. در ادامه این بخش از مقاله، تعداد دیگری از کاربرد های آن را مورد بررسی قرار می دهیم‌‌. پروفیل استیل نه تنها یکی از پر کاربرد ترین محصولات در صنعت ساختمان سازی می باشد، بلکه در بسیاری از صنایع دیگر نیز بسیاری از نیاز ها را مرتفع می نماید. در طراحی و ساخت بسیاری از دکورها و سازه های مختلف، نظیر سازه های صنایع غذایی، دارویی و… از این محصول استفاده می شود.
یکی دیگر از کاربرد های این محصول، استفاده از آن به عنوان نرده می باشد. برای این کار، پروفیل های با مقطع دایره و یا مربع مناسب ترند. نوع خاص دیگر پروفیل های قوطی، پروفیل های با ابعاد بزرگ تر می باشند که به پروفیل های صنعتی معروف هستند. معمولاً ضخامت این نوع پروفیل ها بین ۱.۵ تا ۳ میلی متر می باشد. از این نوع پروفیل ها، اغلب برای ساخت اسکلت بسیاری از ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. علاوه بر این، برای ساخت سوله های بزرگ به طور فراوان از این نوع پروفیل ها استفاده می شود. هم چنین در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در بسیاری از موارد از پروفیل استیل صنعتی استفاده می شود.

پروفیل استیل

روش تولید پروفیل

تا این جای مقاله پروفیل استیل و انواع آن را مورد بررسی قرار دادیم، حال در بخش پایانی مقاله قصد داریم تا نحوه تولید آن را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی تولید پروفیل در صنعت به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود. در روش مستقیم، کلاف از میان قالب ها عبور می کند و با انجام محاسبات مختلف، طرح مورد نظر را به خود می گیرد. در این روش کیفیت محصول تولیدی افزایش پیدا می کند. محصول تولیدی در این روش دارای ویژگی هایی، همچون زوایای تیز، ابعاد دقیق و … می باشد. با توجه به تیز بودن گوشه ها، احتمال استهلاک محصول تولیدی به این روش، نسبت به روش های مشابه بیشتر می باشد. علاوه بر این هنگام انجام عملیات حرارتی بر روی محصول تولیدی به روش مستقیم، باید دقت زیادی داشت. به طور کلی روش مستقیم داری سرعت و بازدهی پایین تری است. در این روش ابتدا با استفاده از تکنیک های مختلف، نظیر شکل دهی لبه ای، شکل دهی مرکزی و شکل دهی از طریق شعاع، ماده مورد نظر به لوله تبدیل شده و در نهایت به فرم های مختلف در می آید. شما می توانید برای خرید پروفیل استیل با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید تا همکاران ما در بخش فروش شما را راهنمایی کنند.