نرده های شیشه ای و رفلکس
30
ژانویه
نحوه تولید و نصب شیشه رفلکس؛ مزایا و معایب شیشه آینه ای

برای ساخت انواع سازه‌ها اعم از ساختمان‌های اداری، تجاری، مسکونی و… از مصالح متنوعی استفاده می‌شود که یکی از پرکاربردترین آنها شیشه‌ها هستند، امروزه انواع شیشه‌ها در مدل‌ها و طرح‌های مختلفی تولید می‌شوند تا مشتریان بتوانند بر حسب سلایق و نیازشان، بهترین آن‌ها را برگزینند. یکی از شیشه‌های پرطرفدار، شیشه رفلکس یا شیشه انعکاس‌دهنده نور است. امروزه شیشه‌های رفلکس در تنوعی از رنگ‌ها تولید شده و از خصوصیات مهمشان می‌توان به حالت آیینه‌ای آن‌ها در طول روز اشاره کرد. به طوری که افراد در خارج از خانه در طول روز نمی‌توانند دیدی به محیط داخل خانه از طریق شیشه‌ها داشته باشند، البته حالت آیینه‌ای شیشه‌ها در شب کاملا برعکس است و شب‌ها شیشه‌های رفلکس ساختمان، آیینه‌ای می‌شوند و امکان دیدن بیرون نیست. اگر شما هم به دنبال خرید این محصول هستید، در این مقاله در مورد شیشه‌های رفلکس یا آیینه‌ای بیشتر صحبت می‌کنیم، پس خواندن این مقاله را به شما توصیه می‌کنم.

شیشه رفلکس یا آیینه ای چیست ؟

شیشه رفلکس، انعکاسی یا آیینه‌ای نوعی شیشه استاندارد آنیل شده می‌باشد که لایه‌ای نازک از یک پوشش فلزی یا اکسید فلزی بر سطح آن‌ها به کار می‌رود. در حقیقیت این پوشش در یک طرف شیشه‌ها اعمال می‌شود تا به بازتاب نور بپردازد. بنابراین شیشه‌های بازتابی به حفظ حریم شخصی افراد کمک می‌کنند. کارایی شیشه‌های رفلکس به طوری می‌باشد که از هر طرف که به آن نور بتابد، از همان سمت نیز حالت آیینه‌ای به خود می‌گیرند. از این رو نحوه انعکاس نور در این شیشه‌ها در شب و روز با هم تفاوت دارد. وجود چنین پوششی بر سطح شیشه‌ها همانند یک فیلتر عمل می‌کند و مانع از عبور نورخورشید به داخل ساختمان می‌گردد و بدین ترتیب فقط نورهای طبیعی به داخل نفوذ می‌کنند. به بیان واضح‌تر نورخورشید بین ۶۱ تا ۶۳ درصد از این شیشه‌ها عبور کرده و ۳۷ درصد از نورهای تابشی خورشید را منعکس خواهد کرد. امروزه این شیشه‌ها کارایی بالایی دارند و در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها به کار گرفته می‌شوند.

شیشه آینه یا رفلکس یعنی چه؟
شیشه آینه یا رفلکس یعنی چه؟

انواع شیشه رفلکس

شیشه‌های رفلکس براساس پارامترهای مختلفی به انواع گوناگونی تقسیم‌بندی می‌شوند، اما بیشترین تقسیم‌بندی این شیشه‌های بازتابی براساس رنگ و مدل می‌باشد. از این رو در ادامه بیشتر در مورد تقسیم‌بندی این شیشه‌های انعکاسی براساس طرح و رنگ می‌پردازیم.

انواع شیشه رفلکس از نظر رنگ

معمولا شیشه‌های رفلکس در انواع رنگ‌ها تولید می‌شوند، دلیل رنگ‌بندی متفاوت این شیشه‌ها آن است که در تولید این مصالح ساختمانی از فلزات مختلفی استفاده شده است. بنابراین می‌توان برخی از مهمترین رنگ‌های این نوع شیشه‌ها را این طور معرفی کرد:

  • شیشه رفلکس دودی: این نوع شیشه‌های آیینه‌ای بیشتر در ساختمان‌های مسکونی به کار گرفته می‌شوند، از آنجایی که بازتاب نور در این شیشه‌ها کمتر از شیشه‌های رفلکس در رنگ‌های دیگر است، روشنایی فضای داخل خانه‌ها را بهتر فراهم می‌کند.
  • شیشه رفلکس طلایی: یکی دیگر از شیشه‌های رفلکس پرطرفدار در ساختمان‌ها، شیشه‌های طلایی می‌باشند، این شیشه‌ها نمای جذابی به ساختمان‌ها می‌بخشند و بکارگیری آن‌ها نور را با شدت زیادی بازتاب نمی‌دهد، از این رو به تامین روشنایی مناسب ساختمان‌ها می‌پردازد.
  • شیشه رفلکس نقره‌ای: استفاده از این نوع شیشه‌ها نیز متداول می‌باشد، از آنجایی که این شیشه‌ها به انتقال و بازتاب بیشتر نور می‌پردازند، استفاده از شیشه‌های رفلکس نقره‌ای برای ساختمان‌های کم نور مناسب‌ هستند.
  • شیشه رفلکس تیتانیومی: با استفاده از این نوع شیشه‌ها حریم خصوصی ساختمان‌ها حفظ خواهد شد و به بهترین نحو می‌توان از نور و روشنایی فضای بیرون استفاده کرد. این شیشه‌های رفلکس با رنگ خاصشان مانع از کاهش سرما و گرمای ساختمان می‌گردند، همچنین از وارد شدن اشعه‌های مضر خورشید به داخل ساختمان‌ها جلوگیری می‌نمایند.
پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  ابعاد کابین دوش؛ راهنمایی برای انتخاب سایز دوردوشی مناسب
انواع ششه های آینه ای رنگی
انواع ششه های آینه ای رنگی

انواع شیشه آیینه ای از نظر نوع شیشه

شیشه‌های رفلکس با توجه به کاربری‌های مختلفی که دارند، با یکدیگر از نظر نوع شیشه نیز متفاوت هستند، به همین جهت انواع شیشه آیینه‌ای از نظر نوع شیشه را می‌توان این چنین معرفی کرد:

  • شیشه رفلکس دوجداره: در تولید این شیشه‌ها از دو نمونه شیشه یک طرف شیشه تک جداره ساده و طرف دیگر شیشه تک جداره رفلکس استفاده می‌گردد که شیشه رفلکس در طرف بیرونی قرار خواهد گرفت. به همین جهت ضخامت این شیشه‌ها نسبت به شیشه‌های معمولی بیشتر است. شیشه رفلکس مانع از ورود نورخورشید با شدت بالا به داخل ساختمان‌ها می‌گردند، اما استفاده از این شیشه‌ها موجب می‌شود شب‌ها داخل ساختمان مشخص باشد و فضای داخل ساختمان در روز تاریک گردد. همچنین مانع از اتلاف انرژی، ورود صدا یا گرد و غبار به داخل ساختمان‌ها می‌شوند.
  • شیشه رفلکس سکوریت: نوعی از شیشه‌های رفلکس بسیار مقاوم، شیشه‌های سکوریت می‌باشند. این شیشه‌ها در هنگام شکستن به قطعات ریز تبدیل می‌شوند، البته در برابر ضربات مقاومت بالایی دارند. بیشترین کاربرد شیشه‌های آیینه‌ای سکوریت در ادارات و برج‌های بلند می‌باشد‌.
  • شیشه رفلکس لمینت: در ساخت این نمونه از شیشه‌ها از دو نوع شیشه رفلکس رنگی و لایه‌های مایع همانند پی وی بی و سی جی پی استفاده می‌شود. این شیشه‌های رفلکس حالت نشکن دارند، اما به هنگام شکستن مواد سازنده آن‌ها خرد نمی‌گردند و به هم می‌چسبند. از این رو در ساختمان‌هایی که احتمال شکستگی شیشه‌ها وجود دارد از شیشه رفلکس لمینت استفاده می‌شود.
  • شیشه رفلکس هوشمند: یکی از پیشرفته‌ترین شیشه‌های رفلکس نمونه‌های هوشمند می‌باشند. این شیشه‌ها را می‌توان با بکارگیری یک ریموت از حالت براق به مات یا برعکس تغییر داد. این نمونه با برق کار می‌کنند، اگر جریان برق این شیشه‌ها قطع شوند، عملکرد این شیشه‌ها نیز مختل می‌گردند.
  • شیشه رفلکس سوپر: درصد آیینه‌ای شیشه‌های رفلکس سوپر بسیار بالا می‌باشد، شیشه‌ها با این خصوصیت به درخواست و سفارش مشتری ساخته می‌شوند و از این محصولات بیشتر در پروژه‌های علمی و پژوهشی به کار می‌رود.‌
  • شیشه رفلکس طرح‌دار: معمولا جهت ساخت این شیشه‌ها ابتدا باید آن‌ها را برش زد و با بکارگیری دستگاه‌های خاصی طرح مورد نظر را بر سطح شیشه پیاده نمود. البته بر سطح این شیشه‌ها با دستگاه‌های خاصی طرح‌هایی به صورت حکاکی انجام می‌شود که جذابیت فوق‌العاده‌ای به نمای این شیشه‌ها خواهد بخشید.
  • شیشه رفلکس اسیدکاری شده: یکی از حرفه‌ای‌ترین شیشه‌های رفلکس نمونه‌های اسیدکاری شده می‌باشند. معمولا جهت تولید این شیشه‌ها بوسیله دستگاه کاتر پلاتر و پمپ فشار قوی پوششی از اسیدهای ویژه شیشه بر سطح آن‌ها ایجاد می‌شود.
  • شیشه‌های رفلکس ۱۰ میل خم: این نوع شیشه‌ها از طراحی مخصوصی برخوردارند. معمولا جهت ساخت این نمونه شیشه‌ها آن‌ها را در ابعاد مشخص برش می‌دهند و سپس در قالب فلزی با خم مورد نظر قرار داده و در کوره می‌گذارند.
  • انواع مدل های مختلف شیشه رفلکسی
    انواع مدل های مختلف شیشه رفلکسی

کاربرد شیشه آیینه‌ای

معمولا انواع شیشه‌های آیینه‌ای از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار هستند که باعث تفاوت کارایی آن‌ها با هم شده است. بنابراین شناخت انواع شیشه‌های بازتاب نور کمک می‌کند تا با برخی از کاربردهای این شیشه‌های آیینه‌ای آشنا شوید، به طور کلی برخی از کاربردهای این مدل شیشه‌ها را می‌توان این طور بیان کرد:

  • امکان استفاده در دکوراسیون داخلی
  • انجام نرده‌های شیشه‌ای
  • استفاده در اتاق‌های که در برابر تابش مستقیم خورشید قرار گرفته‌اند.
  • بکارگیری در راهروها و ورودی ساختمان‌ها
  • تولید انواع پارتیشن‌های شیشه جهت حفظ حریم شخصی
  • استفاده در اتاق بازجویی
  • بکارگیری در آزمایشگاه‌ها
  • استفاده جهت پرورش قارچ
  • بکارگیری در اتاق مصاحبه
کاربرد های شیشه های انعکاسی
کاربرد های شیشه های انعکاسی

نحوه عملکرد شیشه رفلکس در شب و روز

یکی از ویژگی‌های مهم شیشه رفلکس برخورداری از بازتابندگی نور است که موجب عملکرد متفاوت آن در طول روز و شب می‌گردد. معمولا در طول روز هنگامی که خورشید به سطح این شیشه‌های ساختمان می‌تابد، شیشه همچون آیینه عمل می‌کند. یعنی نورخورشید از سطح شیشه منعکس می‌گردد و دید افراد درون ساختمان را محدود می‌کند. همین ویژگی باعث می‌گردد تا حریم خصوصی در روز حفظ شود. به هنگام شب و با روشن کردن نورهای مصنوعی در ساختمان‌ها، شیشه رفلکس همانند یک شیشه معمولی عمل می‌کند. یعنی امکان دیدن فضای داخلی ساختمان از بیرون به راحتی مهیا می‌شود، اما شیشه‌ها در شب در محیط داخلی ساختمان‌ها به صورت آیینه عمل می‌کنند و امکان دیدن محیط بیرونی وجود ندارد.

نحوه ساخت و تولید شیشه رفلکس یا آیینه ای

نحوه ساخت و تولید شیشه رفلکس و آیینه‌ای شباهت فراوانی به شیشه‌های معمولی دارد، فقط بعد از اتمام مراحل تولید شیشه پوششی از انواع فلزات همانند نیکل، کروم، نقره، مس و آلومینیوم بر سطح این شیشه‌ها ایجاد می‌شود. سیلیس یکی از مواد مهم و سازنده شیشه‌ها می‌باشد که به ترکیبات شیشه افزوده می‌شود. تولیدکنندگان شیشه رفلکس با افزایش یا کاهش موادی همانند اکسید آهن، اکسید کبالت، اکسید مس و… رنگ‌های خاصی به شیشه‌ها می‌بخشند. معمولا برای تولید شیشه رفلکس، سیلیس یا ماسه مخصوص را در دمای بالایی ذوب می‌نمایند، زمانی که ماده ذوب می‌گردد، دیگر به حالت اولیه خود برگشت داده نمی‌شود. حال برای آن که بتوان نوعی خاص از شیشه‌ها را تولید کرد به  آنها ترکیبات مختلفی همانند کربنات کلسیم و کربنات سدیم افزوده می‌شود. وجود چنین ترکیباتی در ساخت شیشه موجب قوام و محافظت از شیشه‌ها می‌گردد. همچنین این مواد سازنده دوام بالاتری به شیشه‌ها می‌بخشند تا در برابر فشار و ضربات استحکام خود را حفظ نمایند. در مرحله آخر هم به پوشش بازتاب دهنده سطح شیشه، آلیاژی از فلزات مختلف افزوده می‌شود.

نحوه ی ساخت و تولید شیشه انعکاسی
نحوه ی ساخت و تولید شیشه انعکاسی

 مزایای شیشه رفلکس

از آنجایی که شیشه‌های رفلکس از نمای جذابی برخوردار هستند، هر ساله متقاضیان فراوانی را جذب می‌نمایند، معمولا استفاده از این متریال‌ها مزیت‌های فراوانی به همراه دارند، بنابراین می‌توان برخی از مزایای شیشه رفلکس را این طور بیان کرد:

  • برخورداری از طیف وسیعی از طرح‌ها و رنگ‌ها
  • حفظ حریم خصوصی افراد و ساختمان
  • جلوگیری از ورود اشعه‌های مضر نورخورشید
  • بازتاب نور خورشید و کاهش دادن میزان گرمای ورودی به ساختمان‌ها
  • جلوگیری از اتلاف انرژی سرمایشی و گرمایشی
  • محدود کردن دید به فضای داخلی خانه در طول روز
  • نمایش فضا بزرگتر از حد واقعی
  • دادن نمای شیک و مدرن به ساختمان‌ها
  • به عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل می‌کند.

معایب شیشه آیینه ای

شیشه‌های رفلکس یا آیینه‌ای به دلایل مزایای که دارند بسیار به کار گرفته می‌شوند، اما این شیشه‌ها از معایبی نیز برخوردار هشتند. از این رو می‌توان برخی از مهم‌ترین معایب شیشه‌های آیینه‌ای را این طور ذکر نمود:

  • عبور کمتر نور طبیعی از این شیشه‌ها و تاریک شدن محیط ساختمان‌ها
  • برخورداری از قیمت بالاتر نسبت به شیشه‌های معمولی
  • نمایان بودن فضای داخل ساختمان در شب
  • هزینه ساخت این شیشه و نصب آن‌ها بالا می‌باشد.
  • نصب این شیشه‌ها کار تخصصی خواهد بود.
مزایا و معایب شیشه های رفلکسی
مزایا و معایب شیشه های رفلکسی

نکات مهم در انتخاب و خرید شیشه آیینه ای

امروزه از انواع شیشه‌های رفلکس جهت مصارف متعددی استفاده می‌شود، اما طرفداران این نوع شیشه‌ها جهت انتخاب و خرید شیشه آینه ای باید موارد مختلفی را در نظر بگیرند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • توجه به میزان نور ساختمان
  • در نظر گرفتن ابعاد شیشه‌‌ها
  • توجه به رنگ و طرح شیشه
  • در نظر گرفتن میزان دوام و استحکام آن‌ها
  • توجه به نوع آب و هوایی منطقه

با کمک این نکات می‌توانید ایده‌آل‌ترین نمونه شیشه آیینه‌ای را انتخاب کنید.

نحوه ی خرید شیشه های رفلکسی
نحوه ی خرید شیشه های رفلکسی

جمع بندی

یکی از محبوب‌ترین شیشه‌ها در صنعت ساختمان‌سازی شیشه‌های رفلکس می‌باشند. این شیشه‌ها انواع مختلفی از نظر طرح و رنگ دارند، از این رو به کارگیری این شیشه‌ها مزایا و معایب مختلفی را نسبت به شیشه‌های معمولی به همراه دارد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم و از کاربردهای شیشه رفلکس سخن گفتیم، امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات لازم در مورد این شیشه‌ها را بدست آورده و با آگاهی مناسب جهت مصارف مختلف خود به استفاده از این نوع شیشه‌ها بپردازید.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  نرده‌های حفاظتی: با رعایت تاییدیه و استانداردهای آتش‌نشانی