شیشه ساتینا
29
نوامبر
شیشه ساتینا در معماری: آشنایی با کاربردها و طراحی‌ها

شیشه به دلیل شفافیت و جذابیت بصری که دارد امروزه به یکی از محبوب‌ترین مصالح ساختمانی در ساخت و سازها و طراحی داخلی تبدیل شده است. از آنجایی که شیشه جزو مواد قابلیت بازیافت است، توانسته توجه دوستداران محیط زیست را هم به خود جلب کند. البته برخی از افراد تصور می‌کنند با استفاده از شیشه به عنوان دیوارهای جداکننده و… حریم خصوصی آنها حفظ نمی‌شود و حس معذب بودن دارند اما باید بدانید که شیشه‌ها انواع گوناگونی دارند. یکی از جذاب‌ترین و پر کاربرد ترین آن‌ها شیشه ساتینا است. این نمونه به صورت کاملاً مات طراحی و تولید شده و می‌تواند حریم خصوصی را در هر فضایی حفظ کند.

شیشه ساتینا چیست؟

شیشه ساتینا نوعی شیشه پردازش شده معمولی می‌باشد که یک طرف آن با پوششی مات یا ساتینه پوشیده شده است. به همین خاطر سطح صاف و کاملاً یکدست دارد. مات شدن یک سمت شیشه به خاطر قرارگیری آن در معرض مواد و ترکیبات شیمیایی همچون هیدرولیک اسیدها و… است. این نوع شیشه اغلب برای افزایش حریم خصوصی و کاهش نور خورشید استفاده می‌شود.  شیشه‌های ساتینا در فرآیند تولید، سکوریت می‌شوند و به همین خاطر استحکام بسیار بالایی دارند و در برابر ضربه و فشار نیز مقاوم هستند. همه این ویژگی‌ها باعث شده تا این نوع شیشه بسیار مورد استقبال قرار بگیرد.

شیشه های ساتینا چه هستند؟
شیشه های ساتینا چه هستند؟

نحوه‌ی تولید شیشه ساتینا

درست است که ساتینا نوعی شیشه است اما فرآیند تولید آن کمی متفاوت می‌باشد. شیشه ساتینا یک نوع شیشه مات و غیر شفاف است که قبل از  پوشش دادن یا مات کردن سطح آن، فرقی با نوع معمولی ندارد. برای تهیه شیشه ساتینا، ابتدا شیشه عادی کاملاً شسته و تمیز می‌شود تا هرگونه لکه و الودگی از سطح آن تمیز شود و سپس با استفاده از اسید یا مواد شیمیایی مات می‌شود. اسید موجب خوردگی سطح خارجی شیشه می‌شود. در نهایت با استفاده از فنآوری های خاص، سطح شیشه صاف و یکنواخت مات می‌شود.

ضخامت شیشه ساتینا

شاید تصور کنید این شیشه به دلیل مات بودن نازک‌تر است. اما سخت در اشتباه هستید، چرا که ضخامت بالایی همچون شیشه‌های سکوریت دارند. اما در مقایسه با شیشه‌های سند بلاست سطح صاف‌تری دارند. شیشه ساتینا در ضخامت‌های مختلف 4 الی 12 میلی متری تولید می‌شود. شما باید متناسب با نوع کاربری که برایتان دارد، ضخامت آن را انتخاب کنید. ناگفته نماند که ضخامت این شیشه رابطه مستقیمی با قیمت آن دارد و هرچه ضخیم‌تر باشد، قیمت فروش آن هم بیشتر خواهد بود.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  ابعاد کابین دوش؛ راهنمایی برای انتخاب سایز دوردوشی مناسب
ضخامت های شیشه
ضخامت های شیشه

کاربرد شیشه ساتینا

در عصر معماری امروز، شیشه کاربرد بسیار زیادی دارد. حضور شیشه در هر فضایی باعث می‌شود تا جلوه ای بسیار خاص و جذاب به خود بگیرد و همچنین نور را عبور دهد از این رو به کار بردن ان در هر دکوراسیونی بسیار ترند شده است. از محبوب‌ترین کاربردهای شیشه ساتیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درب اتوماتیک شیشه ای: این درب‌ها را در ساختمان‌های تجاری، پاساژها، بیمارستان‌ها و… دیده اید. درب‌هایی که به صورت اتوماتیک باز می‌شوند و سطح ماتی دارند که باعث می‌شود تا قسمت داخلی دیده نشود.

حمام شیشه ای: یکی از خاص‌ترین کابردهای این نوع شیشه، در ساخت حمام است که پوشش محافظی از سطح داخلی حمام دارد. این حمام‌ها در اپارتمان ها، خوابگاه‌ها، هتل و… بسیار کارایی دارند.

پارتیشن: اگر قصد جداسازی قسمت‌های مختلف یک فضا را دارید، اما نمی‌خواهید محیط تاریک و خفه شود، پارتیشن شیشه ای گزینه خارق العاده ای است. اما نه هر شیشه ای! شیشه ساتینا به دلیل مات بودن و در عین حال عبور نور باعث می‌شود تا حریم خصوصی هر فضا به صورت کامل حفظ شود و فضا هم نور کافی داشته باشد و دلگیر نباشد. این پارتیشن‌ها هم برای منازل و هم محیط‌های اداری و… قابل استفاده هستند.

شیشه‌های ساختمانی: از این شیشه‌ها برای ساخت دیوار شیشه ای، درب ورودی، راهرو و دیگر بخش‌های سازه‌ها نیز می‌توان استفاده کرد. این شیشه‌ها باعث می‌شوند تا طراحی خانه‌ها بسیار لوکس و چشم نواز باشند.

بالکن: اگر می‌خواهید یک بالکن دلباز داشته باشید و از طرفی بخش داخلی خانه از بیرون دید نداشته باشد، شیشه ساتینا چاره کار شما خواهد بود. این شیشه با عبور نور و عدم نمایش قسمت داخلی باعث می‌شود یک جدا کننده و محافظ کارآمد داشته باشید.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  عمل پولیش و پرداخت کاری استیل و سایر فلزات

نرده: تا به حال به این فکر کرده اید که با استفاده از نرده‌های شیشه ای، فضای راه پله را بزرگ‌تر نشان دهید و ظرافت را به آن هدیه دهید؟ این شیشه‌ها برای ساخت نرده نیز کاربرد دارند و می‌توانید برای بخش‌های مختلف راه پله از نرده‌های مات شیشه ای استفاده کنید.

ظروف: تعجب نکنید، شیشه‌های ساتینا در ساخت ظروف شیشه ای مات هم کاربرد دارند. این ظروف به دلیل مات بودن بسیار خاص هستند و زن سبک و مقاومت بالایی هم دارند.

سایر کاربردهای شیشه ساتینا: از این شیشه برای ساخت مبلمان شیشه ای همچون میز نیز استفاده می‌شود. همچنین در ساخت برخی از لامپ‌ها نیز این شیشه‌ها کاربرد دارند.

کاربرد های شیشه
کاربرد های شیشه

انواع شیشه ساتینا

شیشه ساتینا در حقیقت به شیشه‌های ضخیم و مات گفته می‌شود. این شیشه‌ها انواع مختلفی از نظر ضخامت، شکل و ابعاد دارند. هر 3 این پارامترها برای مصارف مختلف با هم فرق می‌کند. برای مثال: در پارتیشن بندی به شیشه‌هایی با ابعاد بزرگ‌تر نیاز دارید یا ضخامت شیشه‌هایی که برای بالکن استفاده می‌شوند نسبت به نرده‌ها بیشتر است. همین مشخصات باعث شده تا شیشه ساتینا انواع مختلفی داشته باشد. البته از نظر ساختار نیز انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

  • شیشه سکوریت ساتینا
  • شیشه لمینت ساتینا
  • شیشه دوجداره ساتینا
  • شیشه‌های ساتینا با ضخامت‌های مختلف

 در نهایت انتخاب از بین انواع شیشه‌های ساتینا بستگی به نظر و نیاز شما خواهد داشت.

انواع مختلف شیشه های ساتینا
انواع مختلف شیشه های ساتینا

مزایای استفاده از شیشه ساتینا

استفاده از این شیشه‌ها در کنار جذابیت بصری که به محیط می‌بخشد و طراحی داخلی را ظریف‌تر می‌کند، مزایای دیگری هم دارد که برخی از این مزیت‌ها عبارتند از:

  1. حفظ حریم خصوصی: این شیشه‌ها شفاف نیستند و امکان مشاهده سمت دیگر آن حتی در زمان تابش مستقیم نور هم وجود ندارد و می‌تواند حریم خصوصی افراد را به صورت کامل حفظ کند.
  2. عایق در برابر حرارت: شیشه ساتینا در برابر تغییرات دما مقاوم است. به همین خاطر می‌توانید در فضای خارجی و باز هم از آن استفاده کنید. از طرفی مانع هدررفت انرژی شده و می‌توان از آن به عنوان یک عایق یاد کرد.
  3. 3. مقاومت و پایداری بالا: شیشه زنگ نمی‌زند، خورده نمی‌شود، بسیار مقاوم است و با کور کردن دید امنیت را به ارمغان می‌آورد.
  4. تنوع رنگی بالا: سبک دکوراسیون شما چیست؟ چه تم رنگی را انتخاب کرده اید؟ این شیشه‌ها را در هر رنگی که بخواهید می‌توانید سفارش دهید تا متناسب با فضای شما باشد.
  5. امکان ایجاد آرم: شاید در برخی از دفاتر اداری و فضاهای رسمی این طراحی هوشمندانه را دیده اید. امکان ترسیم آرم و لوگو روی این شیشه‌ها وجود دارد و شما می‌توانید از این طریق یک تبلیغات لاکچری و جذاب داشته باشید.
  6. نگهداری آسان: از دیگر مزایای شیشه ساتینا تعمیر و نگهداری آسان ان است.
  7. نور را از خود عبور می‌دهد: این شیشه با وجود مات بودن اما نور را از خود عبور می‌دهد و باعث می‌شود تا محیط تاریک نباشد.
  8. مزیت های شیشه ساتینا در ساختمان
    مزیت های شیشه ساتینا در ساختمان

معایب شیشه ساتینا

در کنار همه ویژگی‌های مثبت و مزایایی که این شیشه‌ها دارند، دارای معایبی هم هستند که عبارتند از:

  • نمی‌توانید آن‌ها را مجدد برش دهید.
  • اگر دما خیلی خیلی بالا برود، احتمال ترک خوردگی آن‌ها وجود دارد.

البته با توجه به مشخصاتی و کارایی که دارد، می‌توان به آسانی از معایب آن چشم پوشی کرد.

نرده های شیشه ای از جنس ساتینا
نرده های شیشه ای از جنس ساتینا

جمع بندی

شیشه ساتینا از نظر قیمت نیز گزینه مناسبی برای دیزاین خواهد بود. به راحتی با استفاده از این عنصر می‌توانید محیطی زیبا و شیک داشته باشید. قیمت این شیشه به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آنها نوسانات بازار و همچنین ابعاد و طرح درخواستی شما است. می‌توانید به راحتی ابعاد مورد نیاز خودتان را سفارش دهید به صورت برش خورده آن را تحویل بگیرید.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  انواع کابین دوش؛ معرفی دوردوشی های مختلف و نکات مهم هرکدام