آشنایی با شیشه های لمینت
10
مارس
آشنایی با شیشه لمینت؛ خصوصیات، مزایا و طراحی‌های متنوع لمینت

شیشه‌ها از جمله سازه‌های هستند که نقش موثری در زندگی بشر دارند، امروزه با ظهور فناوری‌های جدید انواع مختلفی از شیشه‌ها تولید گردیده‌اند که از مصارف متعددی برخوردارند. شیشه لمینت نمونه‌ای پرکاربرد از انواع شیشه‌های موجود در بازار است که استفاده گسترده‌ای در صنعت ساخت و ساز و… دارد. بنابراین افرادی که به دنبال خرید شیشه لمینت هستند و می‌خواهند درباره انواع این شیشه‌ها، مزایا، معایب، نحوه نصب این سازه‌ها و… اطلاعاتی کسب کنند، بهتر است حتما ادامه این مقاله را دنبال کنند.

برای خرید و سفارش کابین دوش با شیشه لمینت کلیک کنید.

شیشه لمینت چیست؟

شیشه لمینت که معروف به شیشه ایمنی چند لایه نیز می‌باشد، از جمله شیشه‌های است که در ساخت آن از دو یا چند لایه شیشه استفاده گردیده که در لابه لای آن‌ها از یک یا چندین لایه پلیمری استفاده می‌شود. هدف از  استفاده از این لایه‌ها در ساخت شیشه لمینت استحکام و ایمنی بالایی آن‌ها می‌باشد. معمولا جنس لایه‌های پلیمری به کار رفته در تولید شیشه لمینت از پلی‌وینیل بوتیرال (PVB) یا اتیلن وینیل استات (EVA) می‌باشد. یکی از خصوصیات برجسته این نوع شیشه‌ها آن است که در صورت شکستن به اطراف پخش نمی‌شوند، بلکه تکه‌های شکسته شده به لایه پلیمری میانی آن‌ها می‌چسبد، از این رو شیشه‌های لمینت به عنوان یکی از ایمن‌ترین شیشه‌ها در مواقع خطر محسوب می‌گردند. برخورداری از دوام بالا، خواص عایق صدا و حرارت و… از دیگر خصوصیات این نوع شیشه‌ها می‌باشد.

شیشه لمینت چیست
شیشه لمینت یعنی چه

انواع شیشه لمینت

امروزه انواع شیشه‌های لمینت با قابلیت‌های مختلفی تولید می‌شوند تا جهت مصارف گوناگون مورد استفاده قرار گیرند، می‌توان گفت شیشه‌های لمینت به عنوان ایمن‌ترین شیشه‌ها شناسایی می‌شوند، چرا که از دو یا چند لایه شیشه سکوریت برخوردارند و لایه بینشان یکی از انواع طلق PVB می‌باشد. بنابراین با اعمال فشار بر لایه‌های این شیشه‌ها، یک شیشه ایمن و مستحکم تولید می‌گردد. می‌توان برخی از انواع شیشه لمینت را با توجه به نوع طلق PVB استفاده شده در ساختشان این طور دسته بندی کرد:

  • شیشه لمینت PVB:

متداول‌ترین شیشه‌های موجود در بازار شیشه لمینت PVB می‌باشند، این شیشه‌ها در برابر ضربه و شکستگی بسیار مقاوم هستند، همچنین به عنوان یک عایق صوتی و حرارتی عمل می‌کنند. امروزه طلق‌های به کار رفته در شیشه‌های PVB ضخامت‌های مختلفی مانند 0.38، 0.76 و 1.52 میلی‌متر دارند، این شیشه‌ها با طلق‌های مناسب خود در برابر اشعه‌های UV نیز از مقاومت بالایی برخوردارند.

  • شیشه لمینت EVA:

شیشه لمینت EVA بسیار مناسب استفاده در دکوراسیون‌های داخلی می‌باشند، چرا که این شیشه‌ها در برابر اشعه UV مقاومت ضعیفی دارند، اما رنگ‌آمیزی و حکاکی بر روی این شیشه‌ها به راحتی صورت می‌گیرد. البته این شیشه‌ها عایق حرارتی مناسبی نیستند و در دمای بالایی ۱۱۰ درجه سانتیگراد دچار ذوب شدگی می‌شوند.‌

  • شیشه لمینت SGP:

یکی از مقاوم‌ترین انواع شیشه لمینت موجود در بازار شیشه لمینت SGP می‌‌باشند، این شیشیه‌ها بسیار شفاف هستند و مقاومت بالایی در برابر ضربه، اشعه UV و مواد شیمیایی دارند، به همین جهت این شیشه‌ها جهت مصارف خاص مثلا به عنوان شیشه ضدگلوله به کار می‌روند.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  تاثیر جکوزی بر لاغری: آیا این روش می‌تواند موثر باشد؟
انواع شیشه های لمینت
انواع شیشه های لمینت
  • شیشه لمینت رنگی:

یکی از جذاب‌ترین شیشه‌های لمینت، شیشه لمینت رنگی می‌باشد، در ساخت این شیشه‌ها از طلق PVB رنگی یا شیشه‌های رنگی استفاده می‌گردد، امروزه این محصولات با تنوع رنگی بالایی تولید می‌شوند و کاربرد فراوانی در نمای ساختمان‌ها و دکوراسیون داخلی دارند.

  • شیشه لمینت سکوریت:

این شیشه‌ها از ترکیب شیشه سکوریت و لمینت ساخته می‌شوند و از مقاومت و ایمنی بسیار بالایی برخوردارند. از این محصولات بیشتر جهت مصارف ویژه همانند شیشه ضدگلوله، شیشه‌های مقاوم در برابر انفجار و… استفاده می‌شوند.

  • شیشه لمینت ضد صدا:

در تولید شیشه لمینت ضد صدا از نوعی طلق PVB با خاصیت عایق صدا استفاده شده است، این طلق‌ها به طور قابل توجهی صداهای مزاحم را کم می‌کند، از این رو می‌توان از این شیشه‌ها در مکان‌های پر سر و صدا استفاده کرد.

شیشه های ضد صدای لمینتی
شیشه های ضد صدای لمینتی
  • شیشه لمینت ضد حریق

شیشه لمینت ضد حریق از طلق PVB با خاصیت ضد حریق ساخته شده است، به همین دلیل این شیشه‌ها مقاومت بالایی در برابر آتش‌سوزی دارند. بنابراین استفاده از این محصولات برای مکان‌های پر خطر بسیار مناسب است.

  • شیشه لمینت خم:

این شیشه‌ها از انعطاف بالایی برخوردارند، از این رو بعد از فرآیند لمینت به راحتی خم می‌شوند. امروزه شیشه‌های لمینت خم در طرح‌های مختلفی تولید می‌شوند، از این رو مصارف متعددی دارند، مثلا به عنوان نمای ساختمان، سقف‌های شیشه‌ای،  پارتیشن‌ها و… به کار گرفته می‌شوند.

  • شیشه لمینت هوشمند:

از این شیشه‌ها نیز در دکوراسیون داخلی، پارتیشن‌ها و نمای ساختمان استفاده زیادی می‌شود، چرا که با عبور جریان برق این شیشه‌ها حالت مات پیدا کرده یا دچار تغییر رنگ می‌گردند.

شیشه های هوشمند لمینت
شیشه های هوشمند لمینت

کاربردهای شیشه لمینت

شیشه لمینت از مقاومت زیادی برخوردار است، از این رو کاربردهای بالایی دارد و در مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایمنی این شیشه‌ها به قدری بالا است که در مکان‌های که نیاز به حفاظت از جان و مال انسان می‌باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین برخی از کاربردهای شیشه لمینت را می‌توان این گونه بیان نمود:

  • شیشه جلو خودرو
  • شیشه بانک‌ها
  • بیمارستان‌ها
  • مکان‌ها و سازمان‌های امنیتی
  • به عنوان کف‌پوش
  • ساختمان‌های تجاری پرتردد
  • مغازه‌های طلافروشی
  • فرودگاه‌ها
  • هتل‌ها

نصب شیشه لمینت

نصب شیشه لمینت باید دقیق و با مهارت بالایی انجام شود، بنابراین کار هر کسی نیست و جهت نصب این شیشه‌ها باید از افراد کاربلد و نصابان حرفه‌ای و متخصص استفاده کرد. می‌توان مراحل نصب شیشه لمینت را به صورت زیر بیان کرد:

  1. آماده سازی محل نصب: قبل از نصب شیشه لمینت باید محل نصب را عاری از هر گونه گرد و خاک، چربی و… نمود تا پاک و تمیز گردد‌.
  2. اندازه‌گیری دقیق: پیش از برش شیشه لمینت باید از اندازه‌ و ابعاد مورد نیاز شیشه مطمئن شد تا ابعاد آن متناسب با فضای مورد نظر باشند.
  3. بستن و اتصال: شیشه لمینت باید در مکان مناسب قرار گیرد و با چسب و اتصالات به خوبی محکم شوند، این مرحله بسیار مهم است و موجب می‌گردد تا شیشه ثبات و ایمنی لازم را به هنگام نصب داشته باشد.
  4. رعایت استانداردهای ایمنی: به هنگام نصب شیشه باید نکات و استانداردهای لازم را رعایت کرد تا هیچ آسیب و خسارتی به شیشه و افراد وارد نگردد. بنابراین برای حمل و نقل این شیشه‌ها باید از تجهیزات حفاظتی مناسبی استفاده نمود.
  5. بررسی نهایی: بعد از نصب باید دقت لازم را به کار برد و مطمئن گردید که شیشه به خوبی نصب شده است و هیچ نقصی به هنگام نصب وجود نداشته باشد.
پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  نرده شیشه‌ای دفنی؛ حفاظ‌هایی مدرن و ارزان با شیشه‌های توکار

نکات نگهداری از شیشه لمینت

امروزه از انواع شیشه‌های لمینت به سبب مقاومت بالا، کیفیت مناسب، تنوع زیاد و… در مکان‌های مختلفی همانند اتومبیل، سقف‌های شیشه‌ای، پارتیشن‌‌بندی و… استفاده می‌شود. اما برای افزایش طول عمر این شیشه‌ها باید به خوبی از آن‌ها نگهداری شود، برخی از مهمترین نکات نگهداری شیشه لمینت به شرح زیر می‌باشد:

  • نظافت: برای تمیز کردن این شیشه‌ها بهتر است از دستمال نرم و مرطوب استفاده شود تا هیچ خط و خشی بر سطح شیشه‌ها ایجاد نشود، همچنین تمیز کردن این شیشه‌ها با مواد شوینده قوی و اسیدی اصلا توصیه نمی‌شود.
  • جلوگیری از آسیب‌های فیزیکی: بهتر است سطح شیشه لمینت از وارد شدن هر گونه فشار و ضربات فیزیکی حفظ گردد، تماس این شیشه‌ها با هر گونه اشیاء تیز و سخت موجب آسیب و خسارت به شیشه می‌گردد.
  • بررسی دوره‌ای: بهتر است هر چند وقت یکبار سطح شیشه لمینت را بازبینی کرد تا مطمئن شد هیچ ترک‌خوردگی، شکستگی یا جدا شدن لایه‌های پلیمری بر سطح این شیشه‌ها وجود ندارد.
  • تعمیرات به موقع: اگر نقص یا آسیبی به شیشه لمینت وارد شده باشد، باید خیلی سریع نسبت به تعمیر آن اقدام کرد تا از ایجاد مشکلات بزرگتر جلوگیری شود.
مزایا و معایب شیشه لمینت
مزایا و معایب شیشه لمینت

مزایای شیشه لمینت

کاربردهای فراوان شیشه لمینت در صنایع مختلف حاکی از مزایای گسترده این محصول دارد، به طوری که توانسته نظر بسیاری از مشتریان را به خود جلب کند. می‌توان برخی از مزایای شیشه لمینت را این گونه ذکر نمود:

  1. داشتن ایمنی بالا
  2. مقاومت زیاد در برابر ضربه و فشار
  3. عایق حرارتی و صدا
  4. داشتن تنوع و مدل‌های مختلف
  5. مقاوم در برابر آتش
  6. عدم متلاشی شدن
پیشنهاد می شود مطالعه کنید.  شیشه ساتینا در معماری: آشنایی با کاربردها و طراحی‌ها

معایب شیشه لمینت

شیشه‌های لمینت بسیار مقاوم و مستحکم هستند، اما باز هم نسبت به بسیاری از شیشه‌ها از نواقصی نیز برخوردارند، از این رو می‌توان برخی از معایب شیشه لمینت را به صورت زیر بیان کرد:

  • قیمت بالاتر از شیشه‌های مختلف همانند شیشه سکوریت
  • آسان نبودن تعویض این شیشه‌ها
  • داشتن وزن بالا
  • سختی نظافت و نگهداری شیشه‌ لمینت

قیمت شیشه لمینت

بسیاری از افراد که با مزایا و کاربردهای فراوان شیشه لمینت آشنا هستند، برای مصارف متعدد خود به خرید این نوع شیشه‌ها تمایل دارند. البته قیمت شیشه لمینت برای خریداران این محصول بسیار اهمیت دارد، می‌توان گفت قیمت این شیشه‌‌ها با توجه به موارد مختلفی تعیین می‌گردد، بدین ترتیب می‌توان برخی از موارد موثر بر قیمت این شیشه‌ها را به صورت زیر بیان کرد:

  • تعداد لایه‌های شیشه لمینت
  • میزان ضخامت جداره‌های شیشه
  • ابعاد و اندازه مورد نیاز شیشه لمینت
  • میزان ضخامت طلق به کار رفته در تولید این شیشه‌ها
  • ساده یا رنگی بودن شیشه لمینت
  • هزینه حمل و نقل
  • خرید حضوری یا اینترنتی
  • نوع مدل شیشه لمینت
  • هزینه نصب
قیمت نصب شیشه لمینت
قیمت نصب شیشه لمینت

جمع بندی

گفتیم شیشه لمینت یکی از ایمن‌ترین شیشه‌های موجود در بازار است که مزایای متعددی دارد، این شیشه‌ها از اجزای سازنده‌ی همچون پلیمر برخوردارند که علاوه بر دادن استحکام بالا، مانع از متلاشی شدن شیشه لمینت به هنگام شکستن می‌گردند. امروزه مدل‌های مختلفی از شیشه‌های لمینت همانند شیشه لمینت خم، رنگی، سکوریت، هوشمند و… تولید گردیده تا مشتریان بر حسب نیاز خود به انتخاب این متریال‌ها بپردازند. نکته مهم آن که نصب این شیشه‌ها کار حساسی است که نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد پس باید توسط نصاب حرفه‌ای انجام پذیرد.

سوالات متداول

  1. قیمت شیشه لمینت چقدر است؟
  2. قیمت شیشه لمینت به ضخامت شیشه، نوع طلق، ابعاد و سایر عوامل بستگی دارد. برای اطلاع از قیمت دقیق، می‌توانید با یک شرکت تولید کننده شیشه لمینت تماس بگیرید.
  3. آیا شیشه لمینت عایق صدا است؟
  4. بله، شیشه لمینت می‌تواند تا حدودی عایق صدا باشد. میزان عایق صدا بودن شیشه لمینت به ضخامت شیشه و نوع طلق بستگی دارد.
  5. آیا شیشه لمینت عایق حرارت است؟
  6. بله، شیشه لمینت می‌تواند تا حدودی عایق حرارت باشد. میزان عایق حرارت بودن شیشه لمینت به ضخامت شیشه و نوع طلق بستگی دارد.
  7. چگونه می‌توان شیشه لمینت را تمیز کرد؟
  8. برای تمیز کردن شیشه لمینت می‌توانید از یک شوینده شیشه و یک پارچه نرم استفاده کنید. از استفاده از مواد شوینده اسیدی یا قلیایی خودداری کنید.